Uka: Situacija sa kovidom-19 na Kosovu ozbiljnija od one koja se prijavljuje

Član skupštinskog Odbora za zdravstvo Fitim Uka ocenio je da je situacija sa kovidom-19 na Kosovu ozbiljnija od one koja se u javnosti predstavlja, a razlog je, po njemu što se testira manje ljudi nego što je potrebno, objavila je Koha.

List navodi da iako je na Kosovu od posledica koronavirusa umrlo 284, a dnevno se prijavljuje vi┼íe od 200 novih slu─Źajeva, prema navodima poslanika Pokreta Samoopredeljenje, stvarna situacija je gora.

ÔÇ×Ovo je posledica jednostavne ─Źinjenice da danas testiramo mnogo manje nego ranije, testiraju se samo oni koji pokazuju jake simptome a kontakti se potpuno ignori┼íu. To je dovelo do preopterec╠üenja svih zdravstvenih ustanova na Kosovu “, rekao je Uka.

On je naveo da je odluka o ukidanju administrativnog uputstva o regulisanji cena lekova od strane ministra zdravlja Armenda Zemaja izuzetno ┼ítetna za gra─Ĺane Kosova i da poni┼ítenje ove odluke, samo dan kasnije, Uka ocenjuje kao pritisak na vladu da je prihvati i da je u stanju da donese bilo koju odluku bez uzimanja u obzir interese gra─Ĺana.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana

´╗┐