Ukrala sat sa ruke mrtvog mladića i prodala ga njegovom ocu

Sektor krim-policije PU Mostar identificirao je i priveo 35-godišnju Mostarku J.M., uposlenicu JP “Komos” u mrtvačnici u Sutini koja je, nakon obdukcije tijela 20-godišnjeg Ajdina Ćibe iz Konjica, koji je poginuo u nedavnoj stravičnoj saobraćajnoj nesreći u tunelu Salakovac, uzela njegov ručni sat te ga zajedno s mužem stavila na prodaju putem internet oglasnika pik.ba. Sat je na pik.ba vidio otac nastradalog mladića, nakon čega ga je otkupio, a slučaj prijavio policiji.

– Otac nastradalog mladića i ranije nam se požalio da je nakon obdukcije u spomenutoj mrtvačnici dobio novac koji se nalazio uz njegovog sina i još neke stvari, ali policija niti bilo ko iz mrtvačnice sat nije vratio. Nedugo nakon toga, prepoznao je sinov sat na pik.ba, otkupio ga, a potom sve prijavi policiji – rekla nam je Borika Primorac, načelnica OKP PU Mostar.

Tragom tog oglasa, mostarska policija je krenula u istragu koja je dovela do saznanja da je osoba koja je dala oglas muž od J. M. koja radi kao spremačica u mrtvačnici.

 – U razgovoru s njom ona je priznala da je nakon obdukcije, tokom čišćenja, čula da je nešto palo na pod te je vidjela da je to sat. Nije znala kome pripada, a pošto je u jako teškoj materijalnoj situaciji, uzela je sat i s mužem objavila oglas da ga prodaje. Ovim putem želimo otklonili sve sumnje da je neko od pripadnika policije uzeo sat poginulog mladića  – istakla je Primorac, dodavši da će protiv J. M. zbog počinjenog krivičnog djela ići prijava prema nadležnom tužilaštvu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.