Ulazak na Kosovo nakon ljekarskog pregleda, putnici iz autobusa i dalje preko prijelaza pješice (VIDEO)

Poslije gotovo dva ipo mjeseca ulazak na teritoriju Kosova preko prijelaza Jarinje moguć je bez odlaska u karantin ili samoizolaciju.

Odlukom vlade o ublažavanju mjera donetih u cilju spriječavanja širenja koranavirusa sinoć je omogućen prelazak preko šest prijelaza, a ekipa portala Kosovo Onlajn uvjerila se kako se to primjenjuje na krajnjem sjeveru Kosova.

Za putnike koji imaju kosovska lična dokumenta ili srpske lične karte gradova sa Kosova, prolazak je moguć poslije obaveznog mjerenja tjelesne temperature, koju obavlja medicinsko osoblje na samom prijelazu.

Prema informacijama dobijenim na licu mjesta, osobe koje na Kosovo žele da uđu sa ličnim dokumentima gradova iz Srbije, moraju da daju tačnu adresu na kojoj će boraviti i broj telefona. Putnicima koji su danas prelazili iz Srbije na Kosovo nisu traženi testovi na koronavirus, a prema riječima medicinskog osoblja koje vrši pregled na samom punktu, to je potrebno samo za one koje se posumnja da su oboljeli od virusa kovid – 19.

Vijest o otvaranju prijelaza i nesmetanom odlasku u Srbiju, ali i povratku na Kosovo sa radošću su dočekali mnogi građani.

(Kosovo Online)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana