Ulice Prizrena (uglavnom) čiste!

Palo je oko 30-tak centimetara snijega te su ponovo neke škole u Župi radile smanjenim intenzitetom ili smanjenim brojevima časova, što zbog snježnog nanosa što zbog čestih restrikcija električne energije.

U većini osnovnih i srednjih škola u Prizrenu časovi su skraćeni na 30 minuta upravo zbog ovih polarnih hladnoća. Zbog novog snježnog pokrivača gradsko komunalno preduzeće se sa svojim radnicima dodatno angažovalo kako bi se što prije očistile glavne gradske ulice te putevi prema Župi,  Podgori, Gori ili glavni putni pravci prema Đakovici i Peći ili put prema Prištini.

Na planinskim prevojima te pomenutim putnim pravcima obavezna je zimska oprema.

Vozačima se preporučuje oprezna vožnja zbog moguće poledice u jutarnjim i kasnim večernjim časovima, a što se tiče čišćenja i održavanja glavnih gradskih saobraćajnica pretežno se koristi so koji veoma brzo otopi snijeg.

Sporedne ulice u gradu se ređe čiste ili to građani rade individualno ispred svojih kuća ili radnji tako da su lopata i metla ovih dana najkorisniji kućni predmeti.

Prema najavljenoj vremenskoj prognozi za ovu nedjelju snijega će ponovo biti u planinskim predjelima ali važnija informacija je ta da će nakon nedjelje proći ovaj dugo najavljivani talas hladnoće.

Jutarnje temperature će biti veoma niske no ni tokom dana neće biti toplije.

Ispod teksta u našoj mini foto-galeriji možete vidjeti kako su danas izgledale ulice Prizrena pod snježnim pokrivačem  te takođe ima mnogo fotografija putnog pravca Prizren -Rečane.


ledenice

klupa dzamija

dzamija recane

sa mosta


put iz automobila1243

put recane13212

put recane

slika iz automobila

jelka prizrenm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.