Uz citat iz Kur'ana Habib se oglasio prvi put nakon smrti oca

Emotivna poruka jednog od najboljih boraca u historiji glasno je odjeknula MMA svijetom. UFC-ov prvak Habib Nurmagomedov (Khabib) oglasio se na društvenim mrežama po prvi puta nakon smrti svoga oca Abdulmanapa.  Jedan od najboljih boraca u historiji bio je jako blizak s ocem bez kojeg je ostao 3. jula ove godine. Abdulmanap je, podsjetimo, preminuo nakon višemjesečne borbe s nekoliko zdravstvenih problema. 

Većina svjetskih medija tada je prenijela vijest po kojoj je poznati trener umro od posljedica koje je izazvao koronavirus, a nešto više detalja otkrio je njegov prijatelj Ramazan Rabadanov dodavši da je Abdulmanap doživio i srčani i moždani udar. Abdulmanap za Habiba nije bio samo otac, on je bio njegov trener, prijatelj, ali i heroj. A upravo zbog jednog takvog njihovog odnosa mnogi su se zapitali hoće li UFC-ov prvak uopće nastaviti sa svojoj karijerom. Habib u taj dio priče nije ulazio, ali je na Instagramu uz citat iz Kur'ana poslao poruku koja dira ravno u srce. 

– Oče, nedostajat ćeš mi. Bio si mi otac, prijatelj, brat i trener. Sve u jednom. Naučio si me gotovo pa sve što znam i nadam se da si bio sretan sa mnom, napisao je Habib. 

Nekih službenih informacija o povratku neporaženog Dagestanca u oktagon trenutno nema. Očekivalo se da bi Khabib svoju titulu mogao braniti 19. septembra na UFC 253 priredbi.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana