Večeras se spektakularnim borbama na scenu vraća profesionalni sport

Noć sa subote na nedjelju donosi povratak profesionalnog sporta na vrhunskom nivou, nakon što je sve stalo prije dva mjeseca. U američkom Džeksonvilu će se održati UFC 249 sa spektakularnim rasporedom borbi. Mnogi će reći, UFC je htio pokazati snagu, pa je za glavni program povratničkog događaja doveo vrhunske borce.

Spremne su zaštitne maske, rukavice i testovi za borce koji će nastupiti na eventu pred praznim tribinama, a svakako socijalna distanca će izostati. Bit će to rat u oktagonu, mnogi su sigurni.

Dostojna zamjena

Glavni program predvodit će dvojica spektakularnih boraca Toni Ferguson (Tony) i Džastin Gejči (Justin Geathje), a ulog će biti pojas privremenog prvaka lake kategorije. Prvbitno je ovo trebao biti okršaj Fergusona i Habiba Nurmagomedova, no koronavirus je sve poremetio i onemogućio MMA fanovima da konačno vide taj okršaj. Nema sumnje da pobjednika svakako čeka Dagestanac.

Ipak, mnogi će reći kako je Gejči dostojna zamjena za Habiba, a to dokazuje i njegova statistika. Otkako je 2017. godine stigao u UFC, odradio je šest borbi i zaradio sedam bonusa (za najbolju borbu ili najbolju izvedbu večeri). U MMA karijeri upisao je 21 pobjedu i dva poraza.

Kada takav borac ide „na noge“ Fergusonu koji nije poražen punih osam godina i ima niz od 12 uzastopnih trijumfa, onda ništa manje od eksplozije ne može se očekivati. Ferguson je favorit na kladionicama i mnogi vjeruju da trenutno jedino on može srušiti Habiba.

Dva nokautera

Sunaslovna borba neće biti ništa manje zanimljiva s obzirom na to da će se sastati okršaj donedavnog dvostrukog UFC prvaka Henrija Shuda (Henry Cejudo) i prvog vladara bantam-kategorije Dominika Kruza (Dominick Cruz).

Mnoge će jako zanimati i teškaški obračun između Frensisa Nganua (Francis Ngannou) i Žairzinja Rozenstruka (Jairzinho Rozenstruik). Riječ je o dvojici devastirajućih nokautera, koji pretendiraju na titulu prvaka. Ne trepčite kada oni uđu u oktagon.

Glavni program

Tony Ferguson – Justin Gaethje (laka, za titulu privremenog prvaka)

Henry Cejudo – Dominick Cruz (bantam, za titulu prvaka)

Francis Ngannou – Jairzinho Rozenstruik (teška)

Jeremy Stephens – Calvin Kattar (laka)

Greg Hardy – Yorgan de Castro (teška)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.