VIDEO: Evo šta voze japanski mafijaši – Jakuze!

Japanske jakuze, skupa sa uličnim trkačima iz oblasti Osake i Kantoa, poznate su po tome što vole da modifikuju svoje automobile, kako bi izgledali niži, širi i impresivniji.

Šinići Morohoši je saradnik ozloglašenih japanskih jakuza i, po sopstvenom priznanju, bavi se kontroverznim poslovima, zbog čega je možda trebalo da izabere neki niskobudžetni automobil koji ne privlači pažnju. Umjesto toga, ovaj “biznismen” iz Kabukićoa, tokijske zabavne četvrti, kupio je sebi spektakularni “lamborgini dijablo” s neonskim svjetlima.

Zahvaljujući tome je zvijezda mini-dokumentarca “Heroj podzemlja: Vole da me mrze”, koji se bavi jakuzama i njihovim ljudima.

Luk Haksam, autor pomenutog kratkog filma, kaže da je na ideju došao tako što je video veliki broj sumnjivih tipova u super automobilima.

– Ovo nisu ljudi kojima možete jednostavno tek tako da priđete i da kažete da želite da ih snimate, osim ako ne želite da vam neko razbije nos – kaže on o poslu s jakuzama.

Naglašava da morate da poznajete nekoga iz tog svijeta ako hoćete da se ubacite u priču.

Tako je i došao u priliku da snimi fanatičnog zaljubljenika u Lamborgini Morohošisana i da ga prati s kamerom cijele noći, dok se on družio s bajkerskom bandom Bosozoku.

Ove bande, skupa s uličnim trkačima iz Osake i Kantoa, poznate su po tome što vole da modifikuju svoje automobile kako bi izgledali niži, širi i impresivniji.

– Moj posao je budem delinkvent. Nikada nisam volio da radim ono što mi se kaže, zbog čega sam danas takav kakav sam. Niko ne bira da postane mangup – kaže Morohoši u filmu.

Pogledajte video!

[youtube]Insert video URL or ID here[/youtube]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.