Vjenčali je, pa isključili aparate koji su je držali u životu! (FOTO)

Porodica je djevojci koja je dvije godine bila u komi organizovala vjenčanje, a sat vremena poslije toga isključili su aparate koji su je održavali u životu.

v120940-1

Hi Jingjing i njen dečko Lu Lai iz Guangdonga, iz jugoistočne Kine, sve do 2011. godine bili su jedan od najsrećnijih parova koje je njihovo okruženje poznavalo. Te 2011. Hi Jingjing pala je u komu iz koje se nikada nije probudila.

Neposredno prije toga mučili su se kako bi ostvarili svoj san – sakupiti dovoljno novca za dom i porodicu. Oboje su pronašli posao u lokalnim firmama, kupili su stan i bili spremni za vjenčanje. Međutim, Jingjing je jednog dana pozlilo na poslu gdje se onesvijestila. Hitno su je prevezli u bolnicu gdje su ustanovili da je pala u komu. Ona se više nikada nije probudila, a ljekari su ustanovili da ima oštećenje na mozgu i da ne mogu ništa da urade.

v120940-2

Na dan kada joj je bio 28. rođendan, prije nekoliko dana, porodica i Lu Lai donijeli su tortu, ukrasili joj sobu i održali mini ceremoniju vjenčanja. Kako su rekli, željeli su da joj ostvare životni san – da se uda.

v120940-3

Ništa od toga ne bi bilo moguće da je njen vjerenik odustao od nje i vjerovanja u njen oporavak.

– Za mene, ona će uvijek biti živa. Zauvijek će živjeti u mom srcu – kazao je Lu.

Njeni organi doniraće se ljudima koji su potrebni, a porodica je srećna što će mnogima uspjeti da spasu život.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.