Vjosa Osmani: Vrijeme je da pomognemo našim ljekarima u borbi protiv koronavirusa

Predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani izrazila je danas, povodom Međunarodnog dana zdravlja, veliku zahvalnost zdravstvenim radnicima i pozvala građane Kosova da podrže njihov doprinos u borbi protiv koronavirusa.

“Pandemija koronavirusa promenila je naš život, naše navike i naš životni stil. Juče je za Kosovo bio veoma težak dan, jer smo od ovog virusa izgubili dva građanina, dok je 20 registorvano da su zaraženi. Ova pandemija stvorila je velike izazove za čovečanstvo, zdravstvene radnike, izazove za preduzeća i društvo u celini. Njegov obim zahtevao je da se distanciramo jedni od drugih, ali, takođe je dokazao da se samo ujedinjeni možemo suočiti sa ovim izazovom”, napisala je Osmani u postu na Fejsbuk nalogu.

Poručila je da se lekari danas bore da služe građanima Kosova stavljanjem svog života u službu građana i izrazila zahvalnost svim zdravstvenim radnicima na Kosovu.

“Na ovaj poseban dan za vas, želim da izrazim duboko poštovanje vašem doprinosu izgradnji zdravog društva. Ali, takođe vas molim da na ovaj dan pokažete solidarnost jedni sa drugima i da shvatite da je ulaganje u zdravlje- ulaganje u naš život i život naše dece. Svesna sam da se danas suočavate sa mnogim poteškoćama i nedostacima u svojim naporima da spasite živote. Nasledili smo zdravstveni sektor koji je tokom godina bio loše finansiran. Stoga, upravljanje nad situacijom sa pandemijom, omogućuje vam iznad svega volja i posvećenost”, naglasila je Osmani.

Prema njenim rečima, vreme je da se podrže lekari u njihovoj životnoj borbi protiv koronavirusa i dodala da je vreme da se njihovo odricanje i žrtvovanje pretvore u trenutak razmišljanja o društvu.

“Potrebno je da verujemo da je vreme za suočavanje sa pandemijom, koliko god teško bilo, da održimo poverenje u svoje zdravstvene radnike, pridržavamo se smernica zdravstvenih ustanova i izbegnemo nepotrebna kretanja i održimo socijalnu distancu”, istakla je Osmani.

Kako je navela, svako vreme ima svoje junake, a danas u doba globalne pandemije, lekari su heroji.

“Vaš trud i žrtva da spasite naše živote je dokaz da ovakve situacije ne zahtevaju samo mobilizaciju, već pre svega solidarnost. Vaš rad u ovim teškim danima je neprocenjiv. Hvala vam što ste nas naučili kako da služimo domovini. Budete blagoslovljeni u svojoj plemenitoj misiji”, zaključila je Osmani.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana