Vraća vid 99%: Švicarska počela proizvodnju novog lijeka zvanog “Kur’anski lijek”

Jedna od švicarskih farmaceutskih firmi počela je proizvodnju novog lijeka zvanog: “Kur’anski lijek” koji omogućava efikasno liječenje slabog vida kod ljudi bez operativnog zahvata.

Kako pišu novine Ar-Raya koje se objavljuju u Kataru: “Ovaj lijek, kojeg je sastavio egipatski doktor Abdul Basit Muhammed od lučenja ljudske žlezde znojenja, ima uspjeh u 99% slučajeva bez ikakvih neželjenih posledica.

Kur’anski lijek je registrovan u Evropi i SAD.” Također se prenosi da jedna od švicarskih firmi proizvodi ovaj lijek u tečnom stanju i kapima. Izvor inspiracije je sura Jusuf. Dr. Abdul Basit Muhammed naglašava da je svoju inspiraciju dobio iz sure Jusuf i kazao je

“Jednoga jutra, dok sam učio suru Jusuf, pažnju mi je privukao 84. ajet i ajeti koji slijede: “I okrenu se od njih i reče: “O Jusufe, tugo moja!” – a oči su mu bile pobjelele od jada, bio je vrlo potišten” (Jusuf, 84. ajet) “Ovu košulju moju odnesite i na lice moga oca je stavite, on će progledati, i svu djecu svoju mi dovedite!” I kada karavana napusti Egipat, otac njihov reče: ”

Ja zbilja osjećam miris Jusufov, samo ne recite da sam poludeo.” “Tako nam Boga,” – rekoše oni – “ti i sada kao i prije griješiš.” A kad glasonoša radosne vijesti dođe, on stavi košulju na lice njegovo i on progleda.” (Jusuf, 93-96. ajet)

U njima se navodi da je Poslanik Jakub, mir nad njim tugovao za svojim sinom Jusufom, mir nad njim zbog koga je mnogo plakao. Ta prevelika tuga je bila uzrok oboljenja očiju a kada su kasnije na tužne Jakubove oči stavili Jusufovu košulju Jakub je progledao. Tu sam počeo da razmišljam. Šta je to moglo biti u košulji Jusufovoj?

Konačno sam došao do zaključka da nije moglo ništa drugo biti osim znoja!

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana