Vulin u posjeti Novom Pazaru, a prije devet dana saopšteno da je zaražen koronom

Srbijanski ministar odbrane Aleksandar Vulin posjetio je vojnu bolnicu u Novom Pazaru i uručio pomoć. Međutim, postavlja se pitanje kako je ministar odbrane otišao u tu posjetu, pošto je prije devet dana, odnosno 27. juna, objavljeno da ima koronavirus.

Kako je navedeno u saopštenju Srbijanskog Ministarstva odbrane 27. juna, Aleksandar Vulin je pozitivan na koronavirus, nema nikakve simptome i nalazi se u samoizolaciji.

“Ministar Vulin nastavlja sa redovnim obavljanjem dužnosti pridržavajući se svih propisanih mjera tokom samoizolacije”, navedeno je tada u saopštenju Ministarstva.

Vulin je danas obišao poljsku vojnu bolnicu u Novom Pazaru i uručio donaciju u vidu zaštitne medicinske opreme u kojoj je 5.000 pari rukavica, 5.000 maski i 1.000 zaštitnih odela, a ako je koronavirusom zaražen onog dana kada je ministarstvo to i saopštilo, znači da ministar odbrane u samoizolaciji nije proveo propisane dvije nedjelje.

Sindikat zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije “Sloga” konstatuje da u toj posjeti ništa ne bi bilo sporno, da krajem juna nije objavljena vijest da je ministar pozitivan na koronu. Sindikat pita Krizni štab i sve nadležne kako je moguće da je Vulinu dozvoljena ovakva aktivnost poslije devet dana, a da je propisana izolacija 14 dana.

“Da li se ministar dva puta testirao ponovo na kovid 19 i da li su oba testa bila negativna? Ako nije, ko mu je dao dozvolu da dovodi u rizik od zaraze ljude iz svog okruženja”, navodi se u saopštenju.

Zadnje iz rubrike VIJESTI

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook