Ženu ubila struja. Kriv je iPhone 5?

Stjuardesa Chinese Southern Airlinesa umrla je od strujnog udara dok se javljala na svoj iPhone 5. Apple sprovodi istragu.

Ma Ailun, 23-godišnja stjuardesa, navodno je pretrpjela jak strujni udar kada se javila na telefon koji je u tom trenutku bio priključen na punjač. 

Odvezena je u bolnicu u blizini njene kuće u Sikjangu, ali ljekari nisu uspjeli da je ožive. 

Njen brat Jelun rekao je za Apple Daily da porodica vjeruje da je strujni udar izazvao smartfon i da je predat policiji. 

Apple je objavio da sprovodi istragu o ovom slučaju. 

Predstavnik te firme za odnose s javnošću rekao je za South China Morning Post: “Duboko žalimo zbog ovog tragičnog incidenta i nudimo svoje saučešće porodici. U potpunosti ćemo ispitati slučaj u saradnji sa vlastima”. 

Džoni Sin Kin-on profesor honkonškog Univerziteta nauka i tehnologije je izjavio: “Rizično je koristiti električni uređaj dok se baterija puni, bilo da je riječ o brijaču ili telefonu”. 

Inače, ova vijest stigla je samo nekoliko sati pošto je objavljeno da je Apple pao za deset mjesta na listi najpopularnijih brendova 2013. 

Ta firma izgubila je harizmatičnog vođu Stiva Džobsa 2011. a zatim se suočila sa optužbama da koristi djecu kao radnike i ima loše uslove u svojim kineskim fabrikama. 

Nedavno je čak osuđen zbog kovanja zavjere o podizanju cijene e-knjiga, kako bi u tržišnoj trci s prvog mjesta skinuo čuveni Amazon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.