Zyberaj: Marko Đurić je nacionalističko smeće

“Marko Đurić je nacionalističko smeće”, ove reči upotrebio je savetnik odlazećeg ministra spoljnih poslova Kosova, Jetljir Ziberaj (Jetlir Zyberaj), reagujući na današnju posetu direktora Kancelarije za KiM Severu Kosova. Izjavu je preneo deo medija, ali je isto potvrdio i za KoSSev, nakon što je redakcija pozvala ovog zvaničnika kako bi proverila istinitost ovakvih navoda.

„Naši partneri iz EU uopšte ne treba da vrše pritisak ubuduće za odobravanje poseta jednom srpskom nacionalističkom smeću kao što je Đurić“, rekao je ranije danas Jetljir Ziberaj za prištinsku Gazetu Express.

Potvrdivši istinitost ovih navoda, u kraćem telefonskom razgovoru potom za KoSSev, na naše pitanje da li je ovo primeren, odnosno prihvatljiv rečnik za diplomatsku komunikaciju, Ziberaj je kazao:

“Da. On je nacionalističko smeća. Sve što imam da kažem o njemu možete pročitati u mojoj izjavi”.

Direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić, posle četiri meseca, danas ponovo boravi na Severu Kosova, gde je prisustvovao obeležavanju gradske slave Mitrovdana, kao i otvaranju Doma zdravlja u Leposaviću.

Tokom dana kosovski mediji bavili su se pitanjem da li je on imao dozvolu za ulazak na Kosovo, što je upravo Ziberaj potvrdio.

„Marko Đurić je zatražio dozvolu u skladu sa Briselskim sporazumom o ulasku na Kosovo. Na osnovu ovog sporazuma dozvoljeno mu je da poseti Severnu Mitrovicu i Leposavić“, rekao je Ziberaj, za Gazetu.

Međutim, takođe je dodao i da osuđuje Đurićeve izjave koje su, kako tvrdi, u suprotnosti sa svrhom za koju je dobio dozvolu za posetu, ne precizirajući tačno na koje se izjave odnosi njegova osuda.

„Takve izjave suprotne svrsi za koju je dozvola data samo su jasan pokazatelj međunarodnoj zajednici da je odbijanje takvih poseta s vremena na vreme prikladno i da će se desiti u budućnosti“, kazao je Ziberaj, nakon čega je izneo ocenu o Đuriću.

„EU je totalno zatajila i mi ćemo pregledati ovaj izveštaj u smislu koordinacije“, dodao je, navevši da se „ove stvari neće tolerisati“ na Kosovu.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana