Abdigjiku: Ukoliko Samoopredjeljenje odbije ponudu gubi partnerstvo sa LDK

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku izjavio je da bi odbijanje ponude koju je Demokratski savez Kosova (DSK) uputio Pokretu Samoopredeljenje, predstavljalo veliki gubitak mogućnosti za saradnju.

“Ukoliko Samoopredjeljenje odbije ovu ponudu ne samo da će izgubiti priliku da ima premijera, već će izgubiti i partnerstvo koje je dugo građeno dok su dve stranke bile u opoziciji”, istakao je Abdidžiku za TV Dukađini.

On je poručio i da je izborom Glauka Konjufce za predsednika Skupštine Kosova, Samoopredeljenje nanelo veliku štetu kredibilitetu DSK.

Prema njegovim rečima, poslanici Demokratske partije Kosova su pre njegove stranke znali da će Samoopredeljenje predložiti Konjufcu za predsednika Skupštine Kosova.

Abdižiku je naveo, da onog trenutka kada je Samoopredeljenje odlučilo da krene sa jednostranim potezima, više nije imalo podršku DSK.

Potpredsednik Samoopredeljenja Glauk Konjufca izabran je na konstitutivnoj sednici 26. decembra za predsednika Skupštine Kosova sa 75 glasova “za” od ukupno 111 prisutnih poslanika, uključujući i glasove DSK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.