Šampionat se odlaže za par nedjelja!

Košarkaški savez Kosova (FBK-Federata Basketbollit Kosoves) je u saopštenju za medije istakao da će se drugi dio takmičenja nakon zimske pauze i prelaznog roka košarkaša, nastaviti za par nedjelja, tačnije 18 i 19 februara (subota-nedjelja).

Treba istaći da su se skoro sve ekipe koje ove takmičarske sezone učestvuju na takmičenju u zimskom mini-prelaznom roku pojačale sa po dva tamnoputa košarkaša iz SAD, pretežno sa koledž univerziteta te sa košarkašima iz država u regionu.

Ljubitelji košarke jedva čekaju nastavak takmičenja jer će se ove godine boriti za titulu šampiona Kosova četiri silno pojačane ekipe. Višestruki šampion Kosova kk,,Sigal-Prishtina“, kk ,,Trepqa“iz Mitrovice, kk,,Bashkimi“ iz Prizrena te kk,,Peja“iz Peći.
Očekuje se ,,vruće“košarkaško proljeće te navodimo neka imena koja su pojačala kosovske košarkaške klubove ove zime:
Prvoplasirana kk,,Trepqa“iz Mitrovice dovela je tri igrača:

Bošnjake Emira Zimića i Fikreta Handžića te Besnika Azemija.

Aktuelni i višestruki šampion kk,,Sigal-Prishtina“
pojačala se sa dva amerikanca Xhona Gilkrista i Geralda Inmana, te povratnik u tu ekipu Ersid Ljuca.

Smatra se da su se Prizrenci najviše pojačali te da će imati ekipu za sam vrh tabele. Kk ,,Bashkimi“su pojačali amerikanci Čarlls Bronson i Rolando Little. Ekipa iz Peći kk,,Peja“se pojačao sa nekadašnjim košarkašem Baškimija, Mirzom Ahmedbašićem koji je prvi dio ovogodišnje košarkaške sezone odigrao za kk,,Viena“iz Beča u Austriji te takođe sa dva amerikanca. U pitanju su Skot Dustin Carnel i Eduards Mario Peres. Kk ,,Kosova“iz Vushtrije se pojačala sa jednim amerikancem Brajanom Vilijamsom te domaćim košarkašem Leonom Prekazijem.

Ekipe koje će se boriti za opstanak u ligi poput kk,,Futura“iz Prištine (u kojoj  pretežno igraju košarkaši crnogorske nacionalne zajednice sa Kosova) pojačala se sa Mustafom Merovcijem košarkašem koji je prvi dio sezone igrao za ekipu iz Turske-Izmir Tire, te sa pojačanjem iz Crne Gore Miloradom Šutulovićem. Upravo je iz te ekipe prešao u komšijski kk ,,Koledz Eurosport“ dojučerašnji igrač kk,,Future“ Kujtim Ljepaja.

Već smo istakli da nas u nastavku muškog košarkaškog prvenstva kosovske BKT košarkaške lige očekuju puno zanimljivih i uzbudljivih utakmica te će vjerujemo i hala sportova u Prizrenu  ,,Sezair Suroi“ u svakom meču biti ispunjena do poslednjeg mjesta. Košarkaški Prizren svakako da sa ovom ekipom zaslužuje ili šampionsku titulu ili kup Kosova u ovoj takmičarskoj 2011/2012 sezoni.

Želimo im puno sreće, uspjeha  i radosti loptanja pod obručima…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.