Bajrami: Građani Kosova u sjenci stranačkih i individualnih interesa za vlast

Glavni i odgovorni urednik prištinskog dnevnog lista Koha Ditore Agron Bajrami ocenio je danas da predlaganje ponuda za koalicioni sporazum putem društvenih mreža i medija, umesto direktnih razgovora iza zatvorenih vrata, nema za cilj postizanje koalicionog sporazuma, već izbegavanje odgovornosti za neuspeh.

Bajrami je na Fejsbuku napisao da su se u političkoj zavrzlami na Kosovu, nakon oktobarskih vanrednih parlamentarnih izbora, građani našli u senci stranačkih i individualnih interesa za vlast.

Uz ocenu da je sve već viđeno, Bajrami je istakao da je, sudeći prema tome da dve vodeće stranke, Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova, javno objavljuju svoje ponude, očigledno reč o njihovom distanciranju, čineći pritom dogovor o zajedničkoj vladi danas manje verovatnim nego juče.

“Ono što ostaje da se vidi je zašto je to tako! Da li je to strah od preuzimanja odgovornosti sa jedne strane ili strah od vladajućeg partnera kojem ne verujete, sa druge”, ocenio je Bajrami.

“Ili oboje? Međutim, jedno je sigurno: motiv ne može biti dobar i opšti interes. Nažalost, i ovaj put država i građani ostaju u senci partizanskih i individualnih interesa za vlast. Deža vu!“, poručio je Bajrami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.