Bračna svađa u Italiji: Državljanina BiH teško ranila supruga

Italijanski mediji su zgroženi činjenicom da se u trenutku napada sa svojim roditeljima našla i desetogodišnja kći koja je doživjela pravi šok nakon što je vidjela da joj majka pokušava ubiti oca, prenosi Večernji list.

Sve se dogodilo kada su se 36-godišnjak i njegova supruga posvađali. Njihovi poznanici pričaju da njihove svađe traju već duže vrijeme, ali niko nije vjerovao da će imati ovakav završetak. Supružnici su više godina bili u braku, živjeli su i zaposlili se u Italiji.

Uhapšena 36-godišnjakinja kazala je policiji kako su ona i suprug već duže u sukobu i kako je ranije pokrenuta brakorazvodna parnica kako bi se okončala ta bračna agonija. Također, iako je razvod u toku, supružnici su živjeli zajedno, ali nisu mijenjali započete navike koje su sadržavale svađu i naposljetku nasilje. Mnogi su u šoku i ogorčeni što je sve morala vidjeti desetogodišnjakinja i što se nju nije poštedjelo razmirica koje traju već duže, ali i brutalnog napada nožem čija slika će je pratiti i kojem je morala svjedočiti.

Žena je privedena u policiju i bit će zadržana u pritvoru. Suprugu je nanijela teške povrede opasne po život i zaradila je kaznenu prijavu.

Muškarac se nalazi u bolnici. Unatoč tome, ostaje nepoznato hoće li žena biti kažnjeno gonjena iako je zaradila prijavu.

Odbrana će raditi na tome da se potvrdi da je supruga muža izbola u samoodbrani što bi joj bio dovoljan alibi. Nije isključeno da će dijete biti oduzeto supružnicima s obzirom da nije bilo zaštićeno od svađa koje su bile skoro svakodnevne i naposljetku od krvavog napada koji je potresao grad Vicenzu u Italiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.