Tajna Džekinog turbana

Rekord za rekordom

Postavio je i nekoliko rekorda u Engleskoj, poput četiri gola na jednoj utakmici protiv Tottenhama, koji je poslije poravnao Aguero, a rekordi u dresu Rome tek trebaju početi padati.

Međutim, ono što povezuje Edinove početke u Njemačkoj, Engleskoj i Italiji su povrede glave. Koliko god to smiješno i čudno zvučalo, kada god Džeko dođe u novu sredinu, obavezno zaradi nekoliko kopči na glavi, pa je primoran igrati sa zavojima, odnosno turbanom.

Tako je bilo u dva navrata u dresu Wolfsburga, a jednom je čak postigao i četiri pogotka, dok mu je glava nakon sudara bila zamotana u zavoje. 

Treba li pominjati da je sa Wolfsburgom osvojio naslov u Bundesligi, te bio najbolji strijelac Njemačke.

I epizodu u Engleskoj počeo je sa turbanom, koji je nosio u meču protiv Manchester Uniteda. Kasnije je osvojio dva naslova prvaka Engleske, te još tri trofeja sa Cityem, postigavši neke od ključnih pogodaka u pohodu građana ka zvjezdanim visinama.

U ljetnom prelaznom roku, Džeko je, podsjetimo prešao u Italiju i bilo je samo pitanje vremena kada će zaraditi nekoliko kopči na glavi, zbog kojih će morati ponijeti turban. Nismo dugo čekali, tek tri kola, s obzirom na to da je dijamant u susretu protiv Frosinonea dobio udarac u glavu, pa je susret nastavio zamotane glave.

Igrač za trofeje

Ukoliko je to nagovještaj da će sa Romom osvojiti titulu, onda smo sigurni da BiH napadač nema ništa protiv ponavljanja historije, s obzirom na to da je igrač koji je uvijek donosio trofeje ekipama za koje je igrao.

Prije njega, Wolfsburg nikad nije osvojio naslov, a City je čekao 44 godine na titulu prvaka, a sa Džekom je osvojio dvije. Roma je trenutno 15 godina bez scudetta, a Džeko je već pokazao kako bi mogao biti prevaga protiv najboljih u Italiji, pa je samim tim i titula jako blizu.

Uz to, Džeko je jedini igrač iz BiH i jedan od rijetkih igrača uopšte, koji je osvojio titule u Njemačkoj i Engleskoj. Ukoliko mu to pođe za nogom i u Italiji, to će biti veliki raritet, jer je mali broj igrača koji se mogu pohvaliti takvim podvigom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.