BUDITE SE IZMEĐU 3 I 5 SATI UJUTRO? Vaše Telo Ovo Pokušava Da Vam Kaže

Telo je neverovatan mehanizam. U njemu se tokom sna događaju brojne hemijske reakcije i promene, a mnoge su povezane sa stvarima koje radimo tokom dana.

Ako se noću budite u isto vreme ili pak ne možete da zaspate, otkrijte pravi razlog i saznajte šta vam vaše telo poručuje:

Ako se budite između 23 sata i 1 sat
Ovo vreme povezano je sa žučnim mehurom. Ovaj organ razgrađuje masnoću koju ste tokom dana uneli u organizam. Buđenje u ovo vreme znači da jedete pretešku i premasnu hranu te da je vreme da promenite prehrambene navike.

Isto tako, buđenje u ovo vreme može značiti i da u sebi zadržavate negativne emocije poput gorčine, gneva te osuđivanja sebe i/ili drugih. Vlastite ili tuđe greške drže vas budnim.

Ako se budite između 1 i 3 sata
U ovo vreme telo osvežava jetru koja je čistač našeg organizma. Buđenje u ovo doba noći može značiti da vam je jetra preopterećena te da radi pojačano. Telo vas upozorava da promenite ishranu i smanjite unos alkohola.

Isto tako, buđenje u ovo vreme vezano je uz negativne emocije pout ljutnje, gneva i krivice zbog čega teško možete da se opustite.

Ako se budite između 3 i 5 sati
Ovo doba dana povezano je s plućima koja sakupljaju kiseonik, šalju ga u ostale organe i pripremaju telo za novi dan. U to vreme pluća se čiste. Ako se budite između tri i pet u noći, to može biti znak da su vam pluća preopterećena zagađenim vazduhom ili porokom poput cigarete, ali i teškom hranom.

Isto tako, buđenje u ovo vreme povezano je uz osećaje poput tuge i žaljenja što može značiti da vam se u životu dogodilo nešto negativno i depresivno, a što niste u potpunosti prihvatili ili rešili.

Ako se budite između 5 i 7 sati
Ovo vreme povezano je s debelim crevom koje se tada čisti i obnavlja. Ovaj proces vrlo je važan za čitav organizam, a buđenje u ovo vreme može značiti da je telo dehidrirano te da mu fali vode.

Što se emocija tiče, buđenje između 5 i 7 sati ujutro povezano je s osećajima nestrpljenja, praznine i nesigurnosti. Isto tako, to može značiti da vam u životu fali promene, kretanja i ulaganja u sebe, prenosi zadovoljna.hr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.