Četiri su moguća scenarija za nastavak Ronaldove karijere

Jer, uskoro bi i u Realu mogao biti “drugi najbolji” s obzirom kako u posljednje vrijeme igra Velšanin Gareth Bale, koji je, nije zanemarljivo, i pet godina mlađi.

U svoj analizi Daily Mail donosi četiri moguće opcije kada je Ronaldova karijera u pitanju.

Opcija jedan: Prelazak u PSG

Zlatan Ibrahimović uskoro napušta Pariz, a na njegovo mjesto bi mogao upravo Ronaldo. U tom bi slučaju Portugalac bio i dalje prva zvijezda tima, neupitni šef na terenu. A, to je sigurno jedan od ključnih uslova prema kojima će birati klub. I novac, naravno. A, i to u PSG-u ne bi bio problem, s obzirom da Ibrahimović kako se pretpostavlja u PSG-u zarađuje 14 miliona eura po sezoni. Na tu bi plaću i agenti 31-godišnjeg Portugalca sigurno rekli “DA”.

I ciljevi PSG-a se poklapaju s Ronaldovim apetitima. A, to je osvajanje Lige prvaka i bezuslovna dominacija u francuskom fudbalu. Ronaldo čak malo i govori francuski jezik, što je potvrdio na nedavnom izboru za Zlatnu loptu.

Vjerovatnoća: 9/10

Opcija dva: Ostati još dvije godine u Realu, a zatim pravac MLS

Niko Ronalda ne može otjerati iz Madrida ako to on ne želi. Ima fantastičan ugovor do 2018. godine. Samo uz njegov pristanak Real može prihvatiti eventualnu basnoslovnu ponudu, ukoliko ona zaista i dođe.

Ronaldova primanja u Realu su ogromna, i mnogi tvrde da mu više niti jedan klub na planeti ne može i neće ponuditi više.

Ronaldo može igrati još dvije vrlo dobre sezone u Madridu, a zatim preseliti u SAD. No, pitanje je kakvu će mu ulogu dati Zinedine Zidane. Ronaldo, naravno, želi onu glavnu, bez obzira da li u ekipi neko igra bolje ili ne.

Vjerovatnoća: 8/10

Opcija tri: “Emotivni” povratak na Old Trafford

Ed Woodward izvršni direktor Crvenih đavola siguro zna da bi za dva dana prodao sve dresove s Ronaldovim imenom, koje bi bilo moguće napraviti. I, da se razumijemo, nema tu nikakvih emocija. U tom bi slučaju novac i čista računica bili na prvom mjestu.

Naravno, problem je što Ronaldo nije isti onaj igrač koji je napustio Old Trafford 2009. godine, kao što ni United nije isti klub. “Rok trajanja” Louisa van Gaala teško da ko može predvidjeti, baš kao ni to ko bi ga u slučaju brzog odlaska mogao zamijeniti. Idealna kombinacija, prema Englezima, jeste dolazak Ryana Giggsa i Ronalda u paketu. Tada bi se i obične krpe s Ronaldovim imenom na njima prodavale “kao halva”. No, problem je kažu što se Ronaldo opire. United je probao trgovati s Realom, spremni su bili uključiti u posao i golmana Davida de Geu, ali Ronaldo se “otima”.

Vjerovatnoća: 5/10

Opcija četiri: Veliko iznenađenje

Možda Bayern? Ronaldovo divljenje i ljubav prema Carlu Ancelottiju nije tajna, a Italijan je od ljeta šef Bayernove svlačionice. Možda povratak u Portugal? U Sporting iz Lisabona gdje je sve i počelo. Upravo bi taj klub na ljeto mogao biti prvak Portugala i sigurno igrati Ligu prvaka.

Ili Kina? Katar? Ili će možda odlučiti da kopira Davida Beckhama i ode “preko bare” već s 31 godinom?

Vjerovatnoća: 1/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.