Da li će i Google znati sve o nama

google-plus

Odluka kompanije Google da poveže lične podatke korisnika servisa YouTube, Gmaila, pretraživača Google, društvene mreže Google+ i još nekoliko desetina servisa naišla je na oštre kritike.

Najavljenim promenama podješavanja privatnosti koje će početi da se primenjuju od 1. marta, podaci će biti podjeljeni među svim ovim platformama, a korisnici nemaju mogućnost da ove promijene odbiju.

Google opravdava ovu odluku željom za preciznijim rezultatima pretrage, dok kritičari smatraju da je ovo dio obračuna kompanije sa Facebookom, prenio je BBC.

“Pokrećemo novu politiku o privatnosti, koja pokriva vjećinu naših proizvoda i transparentnije objašnjava koje informacije sakupljamo i kako ih koristimo”, izjavila je Alma Viten iz kompanije Google.

google10

Ranije ovog mjeseca, Google je povezao servis Google+ sa rezultatima pretraživanja.

Kritičari smatraju da je najveći problem u tome što korisnici nemaju mogućnost da odbiju primenu novih pravila o privatnosti.

Nova politika kompanije Google o privatnosti podataka spojiće više od 60 različitih pravilnika u jedan, što je opasno, ocjenila je organizacija za zaštitu prava korisnika Open Rights Group.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook