Saobraćajni kolaps

Na svim regionalnim putevima saobraćaj se odvija otežano, neophodna je zimska oprema a put Peć-Rožaje je neprohodan za saobraćaj. Proteklih dana smo izvještavali da se u regionu Prizrena saobraćaj odvija otežano a negdje je potpuno u prekidu. U najtežoj situaciji su seoska domaćinstva u Župi i Gori u kojima neka sela imaju a neka nemaju električnu energiju ili mobilnu telefoniju te su praktično odsječeni od svijeta. Na putnom pravcu Prizren-Prevalac, u blizini jednog od dva tunela pala je stijena te tako zakrčila saobraćaj te je trenutno taj putni pravac u prekidu. Radnici gradskog komunalnog preduzeća su stalno na terenu pa će se vjerovatno tokom dana uspostaviti saobraćaj koji je od životne važnosti za mještane Župe.

U nekim područjima snijeg je napadao i preko 90 centimetra. Zbog niskih noćnih temperatura moguća je i poljedica. Na prevojima i i usponima ima i ugaženog i raskvašenog snijega.Vozačima se preporučuje oprezna vožnja, prilagođavanje brzine uslovima puta te da drže veće odstojanje na putu. Zbog kidanja kontaktne mreže dva voza nisu jutros krenula prugom Peć-Kosovo Polje i obrnuto. Sve osnovne i srednje škole na Kosovu ne rade do ponedjeljka a ako snijeg nastavi ovako padati vjerovatno će učenici imati nepredviđeni  i poduži ,,raspust“.

Dopunjeno: 

Kako javljaju naši dopisnici iz regiona Župe, regionalni putni pravac, Prizren-Rečane-Prevalac, je prohodan uz obaveznu zimsku opremu.

bosnjakssnijeg1

bosnjakssnijeg2

P1070033

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.