Dado Polumenta ( top 10 video spotova)

Stara izreka kaže “Za šta se dijete prvo uhvati to će mu biti životno opredeljenje” Dado je sa svoje 2 godine  počeo da kašikama i viljuškama lupa po šerpama i pravi neartikulisane zvuke. Već u svojoj 4 godini  nastupao je  na priredbama u zabavištu kao pjevač. Ovakave okolnosti  nije slučajan s obzirom da Dado potiče iz muzičke porodice Polumenti.

U osnovnoj školi bio je stalni predstavnik muzičkih sekcija i frontmen skoro svih školskih takmičenja i priredbi. Već do osmog razreda osnovne škole dobio je više priznanja i zaslužno osvoio prvo mjesto na takmičenju “prvi glas Bijelog Polja”. Sam priznaje da mu je pomogla i okolnost što je pored njegove kuće davnih 90-tih radio restoran “404” u kojem su svakog vikenda gostovala najveća imena sa estrade, već tada je počeo da se druži sa muzičarima starijim od njega po 20 godina koji su ga redovno sa ponosom promovisali kao velikog talenta. Već u osmom razredu osnovne škole imao je svoje samostalne nastupe u istoimenom restoranu. Paralelno sa školom, priredbama i sportskim aktivnostima pohađao je privatne časove pjevanja, sviranja harmonike  i klavijature.

Odmah nakon završetka srednje četvorogodišnje škole Dado je otišao za Beograd da bi započeo svoju profesionalnu muzičku karijeru. Poslije mnogobrojnih gostovanja na splavovima i  poznatim Beogradskim klubovima 2000-te godine izado je svoj prvi album “Jasmina” čime je dobio epitet najmlađeg profesionalnog pjevača na Ex-Yu. estradi.

Poslije 5 godina rada po srbiji i Beogradu, kvalitetom nastupa, prodornim glasom, repertoarom pesama zaslužno je dobio nadimak “Kralj Splavova”. Svoj drugi album “100 stepeni” snimio je 2005-te godine koji je svojim kavalitetom produkcije i tekstova osigurao Dadu put ka uspjehu, u to vrijeme pjesma “Ana Marija”  bila je najveći hit estrade, tada je aranžman pjesme bio začetak današnjeg savremenog, modernog house folka.

Na putu od 1998 do 2008 godine svojim mukotrpnim radom, ulaganjem, vjerom u sebe i borbom sa svim pratećim problemima koje život nosi Dado je uspio da se izbori i ustoliči u sam vrh estrade. Za njegov uspjeh  zaslužan je i tim profesionalaca koji su propisali niz strogih kriterijuma koje je Dado bez problema ispoštovao.

Kako  se Dadu povećavala popularnost iz godine u godinu  tako su se u svim medjima mogle čuti reči hvale  i to od imena koja su posljednje dvije decenije najveće zvijezde naše estrade. Svi oni koji prate, vole i slušaju pjesme Dada Polumente su doprinjeli  njegovom uspehu, družeći se svakodnevno i redovnim dolaskom na njegove nastupe. Dado je dao svoj doprinos u mnogim humanitarnim akcijama, ima i veliki broj zahvalnica za učešće na humanitarnim koncertima.

Pored pjevanja Dado je i odličan tekstopisac, to pokazuje pisanjem mnogih hitova koji su se našli na njegovim albumima. Veoma je zainteresovan za glumu i velika mu je želja da u budućnosti bude dio nekog filmskog ostvarenja. U duši je veliki sportista, skoro svakog dana rekreativno trenira i dva puta nedeljno sa svojim prijateljima ide na fudbal, nosi se izrekom “u zdravom tijelu zdrav duh”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.