Dr. Naser Oskaček – Bićemo hit prvenstva!

naserdr

Dr Naser Oskaček spada u red viđenijih i popularnijih građana Prizrena jer je po svojoj profesiji hirurg te je tako poznat ne samo u granicama Kosova već i u državama u regionu.

No jedan od njegovih mnogobrojnih hobija je sport tj košarka sa kojom druguje punih 30 godina. Nakon ratnih zbivanja na Kosovu, zajedno sa svojim kolegom – trenerom Agronom Qejkuom preuzima ženski košarkaški klub ,,Bashkimi“sa kojim postiže fenomenalne rezultate. Ukupno četiri osvojene titule šampionki Kosova (od toga tri uzastopno u periodu 2006/07 – 2010/11 gdje je niz prošle takmičarske sezone prekinula kk,,Penza“iz Peći) te pet osvojenih kupova Kosova svjedoči o njegovoj predanosti i želji za vrhunskim rezultatima u tom sportu. Svakako da taj njegov uspjeh nije ostao nezapažen u vrhunskoj košarci koja se igra u BKT – super muškoj košarkaškoj ligi tako da su čelnici i agilna uprava ovog kluba uz mnogobrojna pojačanja angažirali i ovog košarkaškog stručnjaka. Interesantno je reći da je on treći trener Prizrenaca od početka ove takmičarske sezone jer su prije njega na užarenoj trenerskoj klupi bili i Katalinić iz Hrvatske te Jeton Nidza takođe košarkaški trener iz Prizrena.
Potrebno je istaći da je ekipa ,,Bashkimija“u ovoj sezoni pojačana sa dva tamnoputa košarkaša iz SAD te sa par vrhunskih košarkaša sa Kosova, misli se prije svega na košarkaškog reprezentativca Samira Šaptahovića te su u prvom dijelu sezone zauzeli visoko treće mjesto na tabeli iza odlične ekipe kk,,Trepqe“ iz Mitrovice koja je zabilježila samo jedan poraz u polusezoni, a drugo mjesto zauzima neprikosnoveni i dugogodišnji šampion Kosova u muškoj košararci, ekipa kk,,Sigal Prishtine“. Ima li mjesta ovogodišnjem iznenađenju u košarci s obzirom da se u sportskim krugovima priča o još tri moguća pojačanja u ekipi kk ,,Bashkimija“ i prodoru u finale Plej – ofa iliti osvajanju kupa Kosova pojasniće nam u video – zapisu trener Dr Naser Oskaček koji je ovih dana zakazao i početak priprema ove ekipe za nastavak sezone. Prvi trening Prizrenaca u novoj 2012-toj godini propratila je i novinarska ekipa vašeg web – portala i evo šta je zabilježila…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.