Duhanaj: Kurti agresivnim pristupom pravi štetu Kosovu, zbunio je i Vjosu Osmani

Politički analitičar Ljeon Duhanaj ocenjuje za Kosovo Onlajn da su političke izjave Aljbina Kurtija postale nekontrolisane i konstatuje da on suviše često optužuje svoje političke protivnike na osnovu pretpostavki, bez ikakvih dokaza.

“Optužuje svakog ko ne misli kao on. Kako je moguće da neko zna da je eventualni sporazum između Kosova i Srbije štetan, kada taj dogovor još nije postignut?“, pita Duhanaj i ističe da premijer Kurti mora da bude odgovorniji u svom političkom diskursu.

“Njegov agresivni pristup ozbiljno šteti položaju Kosova u međunarodnim odnosima. Čak se čini da je i Vjosa Osmani pomalo zbunjena, jer je bila sigurna da će ova vlada biti dugovečnija. Ona i dalje veruje da Kurti nije jedini krivac za sve ovo što se dešava na političkoj sceni. To je možda tačno, ali to je već trebalo da bude jasno postavljeno u odnosima sa DSK. Ova situacija ide na štetu svima i nikome ne donosi ništa pozitivno”, smatra Duhanaj.

Po njegovim rečima, nephodna je konsolidacija na političkoj sceni Kosova jer predstoje nimalo laki razgovori sa Srbijom.

“U tom kontekstu i kosovska i srpska strana moraju biti konstruktivne ako imaju za cilj budućnost svog naroda, regiona. Destruktivna politika, zasnovana na nelogičnom nacionalističkom diskursu, ne služi ni Kosovu ni Srbiji”, kaže Duhanaj i dodaje da bi međunarodna zajednica trebalo da ozbiljno shvati ovu političku krizu i da ne ostavi nikome prostora za manipulaciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.