Zeka: Milion eura ušlo na Kosovo preko supruge jednog političara, cilj nemiri i destabilizacija

Bivši član kosovskog parlamenta Mijaim Zeka, kako piše prištinski Ljajmi, izjavio je da u političkom okruženju Aljbina Kurtja ima ljudi koji su umešani u terorizam, drogu i prostituciju, optuživši, kako dalje navodi taj dnevnik, aktuelnog premijera Kosova da okuplja takve ljude oko sebe.

Zeka je na svojoj Fejsbuk stranici izneo optužbe i na račun potpredsednice kosovske skupštine Arberie Nagavci, koja se, prema njegovim rečima, bavila prodajom diploma dok je bila direktorka škole u Đakovici.

„Nagavci vodi ovu orkestriranu sektu. Prema svedočenjima iz Đakovice (A.Hoti), u vreme kada je bila direktorka osnovne škole ’Ill Morina’ u Đakovici, bavila se prodajom diploma studentima Univerziteta ’Fehmi Agani’, koji su studirali jezik i književnost. Cena diplome, prema ovom svedočenju, bila je 150 evra. Sad zamislite kako se bore protiv organizovanog kriminala na Kosovu“, napisao je on.

Prema međunarodnim izvorima iz Brisela, koje je Zeka citirao, u proteklih nekoliko dana supruga jednog političkog lidera na Kosovu unela je milion evra, a taj novac trebalo bi da bude uporebljen za izazivanje nemira na Kosovu.

„Ove inormacije postaju još verodostojnije ako se ima u vidu da je premijer Kurti, u razgovoru sa inostranim novinarima, javno rekao da će pdodržati takve proteste i da će zemlja biti destabilizovana“, naveo je Zeka, piše Ljajmi.

„Da ne govorim o nekim političkim savetnicima koji orkestriraju sulude kampanje protiv onih koji razmišljaju drugačije i političke protivnike stavljaju na crne liste. Ovu političko-talibansku sektu podržava istorijski sluga Beograda – Veton Suroi, koji rasistički govori portiv svih antijugoslovena i ima hrabrosti da proklinje zemlju koja je oslobodila Kosovo, Ameriku sa saveznicima. Zamislite onda šta su u stanju da učine običnom građaninu“, napisao je Zeka.

Prema njegovim rečima svako ko ne poštuje Ustavni sud i druge organe pravosuđa i bezbednosti je protiv budućnosti Kosova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.