Zbog druženja u doba koronavirusa suspendovani direktor zatvora i šef specijalnih jedinica Policije Kosova

Vršilac dužnosti direktora zatvora visoke bezbednosti Burim Bulješkaj i šef specijalnih jedinica Kosovske policije Amir Gerguri suspendovani su sa dužnosti, a formirana je i istražna komisija koja će istražiti slučaj Bulješkaja, prenosi Gazeta Ekspres.

“Generalni direktor Kosovske popravne službe odlučio je da privremeno suspenduje v.d. direktora zatvora visoke bezbednosti i istovremeno je osnovao istražnu komisiju o ovom pitanju”, navodi se u odgovoru Kazneno-popravne službe Gazeti Ekspres.

Prema pisanju tog dnevnika, Bulješkaj i Gerguri su suspendovani sa dužnosti jer su prekršili mere koje su propisane radi zaštite od širenja koronavirusa i koje zabranjuju učestvovanja u skupovima ili drugim aktivnostima.

Gazeta Ekspres navodi da je tokom druženja za koje se sumnja da se dogodila u subotu, u selu Buroje, rodnom mestu kosovskog predsednika u opštini Srbica, na fotografiji je viđen Burim Bulješkaj u društvu brata kosovskog predsednika Hašima Tačija, šefa specijalnih jedinica kosovske policije Amira Gurgurija i još nekoliko ljudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.