Edin Džeko: “Poštujem Modrića i Tottenham, ali vjerujem u pobjedu Citya”

Luka Modrić, veznjak Totenhema, koji je prema tvrdnjama engleskih novinara, jedan od najboljih veznih igrača na Otoku, kaže kako se nada da Edin neće ponoviti sličnu partiju kao iz prvog duela ove dvije ekipe.

“Edin je klasa, kompletan napadač i njega je teško čuvati. Poznajem ga i pratim još dok je igrao u Njemačkoj. Mislim da je u samom vrhu svjetskih napadača. Želim mu sve najbolje, osim u utakmici protiv nas”, naglasio je Modrić, za kojeg komplimente nije štedio ni Edin Džeko:

“Luka Modrić je već dokazao svoju kvalitetu u Premiershipu i jasno je kako bi njegova kvalitetna proigravanja mogla biti velika opasnost za naš gol. Međutim, vjerujem da će naš vezni red uspjeti zaustaviti njegovu kreativnost, s tim što treba naglasiti kako Spursi uz Modrića imaju još nekoliko sjajnih igrača na koje treba obratiti pažnju.

Mi ćemo igrati maksimalno ozbiljno, jer smo svjesni šta nam pobjeda nad Tottenhamom donosi, a što se tiče mene, pun sam samopouzdanja i ukoliko dobijem priliku, trudiću se da ponovim barem približno predstavu iz prvog dijela sezone. U toj smo utakmici pobijedili 5:1, a uvjeren sam da će ovaj put biti mnogo teže slaviti nego na White Harte Laneu”, kaže Džeko, na čije se golove protiv Tottenhama možete podsjetiti u priloženom videu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.