Šemsina tuga zbog ljubavnih jada

Riječ je o pjesmama “Tugo moja kome da te pričam” jedna od njenih velikih hitova koje je snimila sa “JV”, pjesma “Mahala” i “Ima Boga, pravde ima”. Za ovu prvu kompoziciju Šemsa veli:

– Kada sam snimala tu pjesmu bila sam mnogo tužna. Snimala sam je i plakala. Cijelu pjesmu sam preplakala, suze su mi same tekle. Možete da pretpostavite da su u pitanju bili ljubavni jad jer tada sam bila veoma mlada, a druge dvije pjesme bukvalno ne volim jer sam ih snimala u ratnom periodu kada mi je baš bilo najteže u životu u svakom pogledu. Ali, šta moralo se raditi, teška srca, no bilo je tako. Svaku pjesmu doživljavam i preživljavam, makar je pjevala hiljaditi put uvijek me asocira na te momente kada je stvarana ta pjesma. Šta ću kada sam takva – kazala je Šemsa koja  je nagovijestila njen ponovni odlazak u Švedsku.

Kaže da već odavno ima zakazano gostovanje u jednom od tamošnjih gradova ali i da je jedan od razloga porodičnog karaktera jer je u ovoj skandinavskoj zemlji živi gotovo sva njena uža familija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.