Federer: Hvala bogu što imam Rafu, Novaka i Endija

Švajcarski teniser Rodžer Federer smatra da velike zasluge za njegov uspehe i dugovečnost na turu imaju Rafael Nadal, Novak Đoković i Endi Mari.

Vlasnik 20 Gren slem titula je napomenuo da su velika rivalstva izuzetno bitna za sport.

“Prvo se pojavio Nadal i ozbiljno mi je komplikovao život. Nisam se odmah pomirio sa činjenicom da će on dugo da mi bude rival. Kasnije mi je naše rivalstvo pomoglo da postanem jači. Isto se dogodilo sa Đokovićem i Marijom. Verujem da su takva rivalstva u sportu veoma važna. Ona doprinose popularizaciji igre jer je to nemoguće učiniti kao jedinka. Hvala bogu što sam imao i što još imam takve rivale,” rekao je Federer.

On je otkrio i kada je prvi put pomislio da bi mogao da postane najbolji igrač sveta.

“Odrastao sam u švajcarskom gradu Baselu – rodio sam se i živeo tamo do 14. godine. Kada sam prvi put shvatio da bih mogao da postignem nešto u tenisu? Kada sam 1998. godine postao prvi reket sveta u juniorskoj konkurenciji. Tada sam pomislio da mogu mnogo da postignem, da mogu da postanem prvi i na ATP turu,” istakao je Federer.

Švajcarac će se u prvom kolu US Opena sastati sa Japancem Jošihitom Nišiokom, a već u četvrtfinalu moguć je duel sa Đokovićem.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana