FSK: Protiv Španije igramo sa državnom himnom i zastavom, inače meč neće biti održan

Fudbalski savez Kosova (FSK) reagovao je na najavu predstojećeg gostovanja reprezentacije te zemlje u Španiji, poručivši da će ukoliko ne bude zastave Kosova i himne na meču, on neće biti ni odigran, prenosi Telegrafi.

Španska fudbalska reprezentacija je danas u saopštenju o narednim mečevima koje će popularna “crvena furija” odigrati, nazvala Kosovo “teritorijom”.

Tim povodom FSK je podsetio da Španija kao država ima “destruktivan” stav prema Kosovu.

“Pristup španske države prema državi Kosovo nažalost je bio destruktivan od proglašenja nezavisnosti 17. februara 2008. godine. Kosovo je nezavisna država koju priznaje većina najrazvijenijih i najdemokratskijih zemalja sveta i ravnopravan član sa svim ostalim zemljama UEFA i FIFA, od maja 2016. godine. Pokušaj Španaca da minimalizuju državnost Kosova u utakmici 31. marta za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo ‘Katar 2022’, nazivajući Kosovo teritorijom, uzaludan je i nepravedan”, saopšteno je iz FSK.

Kako podsećaju, kriterijumi UEFA i FIFA su jasni i “Španija to zna”,

“Šta god se kaže i napiše, ne menja ova pravila i ni na koji način ih neće promeniti. Njihova je stvar ako žele da se opravdaju pred domaćim medijima, ali Kosovo neće praviti ustupke – igraćemo samo po strogim kriterijumima i pravilima UEFA, sa državnom himnom i zastavom, u suprotnom meč neće biti održan”, poručili su iz FSK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.