Hrvati o ulasku u EU: “Bolje je biti sa Italijom i Njemačkom nego Bosnom i Srbijom”

“Glasat ću za ulazak jer Hrvatska ne ide nigdje, a i bolje je biti sa Italijom i Njemačkom nego Bosnom i Srbijom”, objasnio je Braus, dodavši kako se ne boji krize jer je Hrvatska ionako u krizi od njegovog rođenja.

Ruža Tomašić, koju Freeman opisuje kao usamljeni euroskeptički glas u Saboru, ipak se boji kako će Hrvatska biti uvučena u krizi eurozone i morati pomagati zemljama od koje je sama siromašnija. Objasnila je kako načelno nije protiv ulaska u EU, već joj smeta nedostatak prave rasprave pa mnogi ne znaju u šta se ulazi, prenosi Večernji.

“Naše vođe žele ulazak jer žele biti dio tog velikog kluba koji će im dati puno sredstava. Trebali bismo barem odgoditi dok ne budemo znali hoće li se eurozona raspasti”, poručila je bivša policajka.

Britanski novinar opisao je i susret sa velikim portretom penzionisanog generala Ante Gotovine na kojeg je naišao u jednom kafiću na Korčuli. Tu mu je turistički radnik Žarko Pecotić objasnio kako bi inače bio protiv pristupanja EU, ali, kako se bavi hotelijerstvom, očekuje korist od više stranih turista. “Ne mogu se žaliti”, smatra Pecotić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.