IBRAHIMOVIĆ SKROMAN PO OBIČAJU: “Neću igrati ako na utakmicu ne dođe 70 hiljada ljudi”

Zlatan Ibrahimović sutra bi trebao službeno debitirati za Milan u utakmici 18. kola Serie A protiv Sampdorije, a taj susret komentirao je i sam Šveđanin.

“Koliko se ljudi očekuje na San Siru sutra? 60 tisuća? Želim da dođe najmanje 70 hiljada ili neću igrati”, našalio se Ibrahimović i oduševio navijače.

Švedski napadač je s Rossonerima potpisao ugovor do kraja sezone uz mogućnost produžetka suradnje za još jednu sezonu. Inače, Ibrahimović je već odradio neslužbeni debi za Milan.

Već je neslužbeno debitirao

Legendarni napadač odmah je nakon predstavljanja zaigrao u Milanellu protiv niželigaša Rhodensea, a Rossoneri su slavili 9:0. Ibrahimović je igrao napadača 45 minuta u formaciji 4-3-3 te zabio za 3:0 nakon asistencije desnog beka Davide Calabrije, a potom je asistirao Hakanu Calhanogluu za 4:0.

Podsjetimo, Ibrahimoviću je danas u rodnoj Švedskoj srušen kip koji su mu posvetili građani Malmoa. Nakon što su navijači kipu otkinuli nos, obojili ga u bijelo i otkinuli mu nogu, a sinoć su otišli i korak dalje. Kip je srušen i potpuno uništen, a vandali koji su ga srušili oko vrata su mu postavili šal švedske reprezentacije.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana