Ivica Dačić dobio prijetnju da će biti ubijen do kraja mandata

“Evo, danas sam dobio pismo čiju kopiju mi je proslijedila Uprava policije, gdje neko kaže da je `veoma bitno da istakne da će Dačića ubiti prije isteka njegovog mandata`”, naveo je Dačić.

On je rekao za B92 da je nekoliko najviših srbijanskih policijskih funkcionera, među kojima i u njegovom kabinetu, dobilo poruku da se priprema atentat na predsjednika Srbije, patrijarha, ministra i direktora policije, o čemu je pisala beogradska štampa.

Dačić je naveo da je u protekla dva dana na policijski telefon 92 i preko operativnih saznanja stizala informacija gdje se govori da, kako je parafrazirao, “ovi ludaci tamo misle ozbiljno”.

On je rekao da su sve te prijetnje predmet istrage i da se svaka informacija o ugroženosti provjerava.

Dačić je dodao da svakodnevno stižu prijeteća pisma i poruke upućene državnim zvaničnicima i nekim javnim ličnostima i da policija i sve bezbjednosne službe posvećuju najveću pažnju tim informacijama i dojavama.

On je rekao da u proteklih nekoliko godina nije bilo organizovanih grupa koje su pokušale da izvrše atentat na neke nosioce državnih i pravosudnih funkcija, iako je bilo informacija o ugroženosti nosilaca tih funkcija.

Dačić kaže da se policija nije oglasila saopštenjem povodom posljednjih prijetnji, jer svakodnevno dobija informacije o ugroženosti državnih zvaničnka ili javnih ličnosti, te da stalno stižu prijeteća pisma, saznanja od nadzora komunikacije, iz različitih kanala tih kriminalnih ili terorističkih krugova.

On je rekao da je ključna činjica da je u banjalučkoj dvorani “Borik” pronađeno oružje i eksploziv i da zato policija i bezbjednosne službe posvećuju maksimalnu pažnju informacijama o uroženosti državnih zvaničnika.

Dačić je dodao da će istraga koju vodi policija Republike Srpske i Tužilaštvo BiH pokazati šta se krije iza svega toga, podsjećajući da je dao nalog da MUP Srbije pomogne policiji RS-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.