Kako mobiteli utiču na zdravlje i ljepotu kože?

Iako su pametni, vaši telefoni mogu biti prava klopka zdravlja i ljepote za kožu lica. Naime, mogu olakšati stvaranje prištića i bora.

Dok se naučnici još uvijek prepiru oštećuje li zračenje mobilnih telefona mozak ili ne, s obzirom na to da svakih nekoliko mjeseci izlaze kontradiktorni rezultati istraživanja, sigurno je da mobiteli nisu sigurni za našu kožu!

Naime, omiljeni gadgeti bez kojih ne možemo pospješuju stvaranje prištića na licu i uzrokuju ovješenost kože koja prekriva čeljust.

Mobitel i prištići

Uzimajući u obzir koliko se mobiteli ugriju nakon dugog razgovora, nije nimalo iznenađujuće kako stručnjaci upozoravaju da olakšavaju razvoj prištića ili osipa uzrokovanog znojenjem.

Istraživački tim časopisa Which? uzeo je bris 30 mobitela i ustanovio kako svaki od njih prosječno skriva 18 puta više bakterija nego ručka vodokotlića u muškom zahodu! Samo zamislite što to znači kada svaki put prisloni svoj pametni telefon na uho i lice.

Kako biste riješili ovaj problem redovito perite ruke, čistite iz dezinfekcijskim maramicama i redovito čistite svoj mobitel. Također, koristite handsfree, a mobitel držite u zaštitnoj futroli, s obzirom na to da iz prosječne ženske torbice prijeti zaraza: Ženska torbica sadrži više bakterija od zahodske daske.

Ovješena koža

Dugi telefonski razgovori prilikom kojih se trudite napisati koji e-mail, prolistati neki časopis, spremiti ručak ili napraviti neku drugu multitasking radnju prilikom koje telefon pridržavate obrazom i ramenom mogu oslabiti elastičnost kože koja prekriva čeljust i postarati vas.

Jednako tako, ako ste skloni tipkanju mnogo SMS-ova, dugom obavljanju zadataka na mobitelu ili igranja igrica, ostavljate trag na koži donje trećine lica tako što pogrbljujete vrat prema dolje i naginjete glavu kako biste bolje vidjeli što piša na malom ekranu. Sve to oslabljuje elastičnost kože i ostavlja duboke tragove u koži – bore!

Kako biste ublažili ovu pojavu, svoj mobitel držite ravno ispred sebe, a ne ispod razine prsiju ili u krilu. Cilj je da gledati ispred sebe, a ne prema dolje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.