Kasiljasu svega dosta, odlazi?

San Iker primio nagradu za najboljeg golmana sveta 2012. ali i izgleda poruku od Del Boskea, mora da reši svoj status u klubu. Engleska ili Nemačka?

Iker Kasiljas je u izbori IFFHS ponovo, peti put u nizu proglašen za najboljeg golmana sveta. Od 2008. kada je trijumfovao Bufon, kapiten Reala je na tronu, a fudbalski istoričari i statističari su se i ovoga puta vodili rezultatom španske reprezentacije, titulom prvaka Evrope.

Ali, nagrada koju je primio pred prijateljski meč sa Čileom neće puno promeniti, već devet meseci Kasiljas je rezerva Dijegu Lopezu.

Ako se to prošlog proleća tumačilo sukobom sa Murinjom koji ga je optuživao za organizovanje klanova u svlačionici, stvari su sada drugačije. Anćeloti je nakon priprema Dijega Lopeza zadržao na golu, a Kasiljas bi mogao šansu da dobije u kupu Španije i Ligi šampiona.

To je nedovoljno, Del Boske je kroz redove poručio da Kasiljas mora da brani u klubu kako bi bio standardan u reprezentaciji, njegovi konkurenti Rejna i Valdes nemaju sličnih problema.

Zbog toga Iker traži izlaz, iako je Zidan juče rekao da ne veruje da će Kasiljas napustiti Real, to je sada ozbiljna opcija. Priča se da će kapiten razgovarati sa Perezom, tražiti da ga puste u januaru, ili makar pošalju na pozajmicu.

Mediji ga sele u Arsenal, a javila se navodno i Borusija iz Dortmunda sa kojom je Kasiljasov agent već razgovarao.

Madridski mediji i dalje odbijaju svaku mogućnost da kapiten napusti klub, ali sa druge strane male su šanse da preotme mesto na golu Lopezu. Jer, van lige, Kasiljas bi mogao da brani tek 8 mečeva ove jeseni što nije dovoljno da bi zadržao mesto na golu evropskih i svetskih prvaka.

Ipak, pitaće se Perez, on je taj koji mora da preseče. Kasiljas je inače i ranije rekao da može da zamisli sebe da ne bude član Reala, ali da nijedan drugi španski klub ne dolazi u obzir i da bi mogao da se preseli u inostranstvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.