Kidnapovana i primorana na udaju: Mlada vrištala dok su je vukli na putu do mladoženje! (VIDEO)

Ovaj uznemiravajući video mobilnim telefonom usnimio je jedan od svatova, a pokazuje momenat kada mlada prilazi kući svog budućeg muža u Kazahstanskom centru grada Akmola.

Dok su se svatovi veselili uz tradicionalnu kazahstansku muziku, djevojka je sedjela na zadnjem sjedištu automobila i molila da je vrate kući.

U većini zemalja, kidnapovanje mlade smatra se seksualnim napadom. Lokalna aktivistkinja za ženskla prava Anfisa Zujeva (30) rekla je da je ovakva praksa “varvarska”. “Nije ni čudo što ljudi misle da smo zaostali”, rekla je.

Na video klipu, vidi se djevojka koju su izvukli iz kola i vukli je po specijalnom tepihu koji je osmmišljen za tu priliku. Gosti su, kao da se ništa ne događa čudno, bacali konfete po njoj.

Pokušala je posljednjim atomima snage da se odupre ulasku u kuću tako što se uhvatila za ragasto, ali su je ipak ubacili unutra.

Iako možda djeluje šokantno, ovakav način vjenčanja je počeo da biva popularan u Kazahstanu. Mladoženja “zaposli” rođake i prijatelje koji će mladu primenom sile dovući pred oltar.

Imaju razne metode: pokušavaju da je podmite, da joj daju poklon, a kada ona ne pristane ni po koju cijenu, oni je vuku po ulici, ubace u auto i pravo kod mladoženje.

Nekada prođu dani da mlada bude zatvorena u kući prije nego što prihvati da se izbori sa svojom, ali i njegovom familijom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.