Konjufca: Italija podržava ukidanje viza za Kosovo

Kosovski ministar spoljnih poslova Gljauk Konjufca izjavio je večeras da je italijanski ministar spoljnih poslova Luiđi Di Majo, sa kojim je razgovarao u Prištini, podržao ukidanje viza za građane Kosova.

Konjufca je naglasio da italijanski ambasador podržava ukidanje viza za Kosovo.

“Imali smo sjajan sastanak sa ministrom Di Majom. Zahvalio sam mu na ulozi koju je italijanska država odigrala u svakoj fazi izgradnje države na Kosovu. Bilo mi je drago što je jedna od tema o kojoj smo razgovarali bila podrška aspektu informacione tehnologije na Kosovu”, rekao je Konjufca.

On je dodao da je italijanski ministar ponudio podršku projektima koje će imati nova vlada.

“Takođe je podržao ukidanje viza za Kosovo i integracione procese. Na sastanku smo pohvalili jedni druge zbog odnosa koje naše zemlje imaju i kako se mogu razvijati u pravcu konkretnih projekata”, rekao je Konjufca, prenosi KTV.

Di Majo je rekao da Italija promoviše mirovni dijalog između Kosova i Srbije.

“Mi smo u potpunosti spremni da sarađujemo na osnovu svojih iskustava, tako da se reforme mogu u potpunosti sprovesti i predstavljaju važne korake u integraciji. Italija promoviše mirovni dijalog između Kosova i Srbije. U tom smislu, učinićemo i EU protagonistom i posrednikom dijaloga koji će dati prednost evropskim integracijama”, rekao je Di Majo.

Italijanski ministar spoljnih poslova pozvao je Konjufcu da poseti Rim.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana