Krava otelila ljubičasto tele

Tele, koje kao da je potomak kravice iz reklame za poznatu čokoladu, postalo je atrakcija u ovom selu pod Jelicom, a štala Glavonjića premala je da primi sve komšije koje bi da vide neobično mladunče.

– Tek kada ga je majka po teljenju olizala, uočili smo da je tele neobične boje, ali smo mislili da će vremenom ta boja preći u uobičajenu. Međutim, sutradan smo po dnevnoj svjetlosti zapravo shvatili da je mališa ljubičast, baš kao u reklami. Raspitivala sam se kod veterinara otkud ovakva boja, a oni su mi objasnili da se najvjerovatnije radi o genetici – priča Radmila Glavonjić.

Ona kaže da je kravu braon boje kupila u Novoj Varoši. Navodi da se Đurđa do sada telila nekoliko puta, ali nijedno mladunče nije bilo neobično poput ovog, prenosi Blic. Radi se o omatičenom grlu, oplođenom sjemenom simentalske rase koje potiče iz Padinske Skele. Komšije, a pogotovu djeca oduševljeni su novim mezimcem sela.

– Tele je prelijepo, djeca me svako dan tjeraju da idemo kod Radmile u štalu da ga vide. Ni najstariji mještani ne pamte da je neka krava ikada otelila slično mladunče – kaže jedna od komšinica porodice Glavonjić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.