Kurti i Mustafa se dogovorili da sastanci o formiranju vlade budu svakodnevni

Koalicioni sporazum izme─Ĺu Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova ni danas nije postignut, a lideri dve stranke, Aljbin Kurti i Isa Mustafa, razgovore nastavljaju sutra u cilju postizanja dogovora za formiranje Vlade, saop┼íteno je posle njihovog dvoipo─Źasovnog sastanka.

Novinarima su se ispred zgrade Skupštine Kosova obratili Gljauk Konjufca iz Pokreta Samoopredeljenje i Avdulah Hoti iz Demokratskog saveza Kosova uz poruku da se razgovori nastavljaju.

Hoti je rekao da je uspostavljena komunikacija izmedju dve stranke i napomenuo da je današnji sastanak bio konstruktivan.

“Sastanke ─çemo nastaviti svakodnevno”, rekao je Hoti.

Istovremeno, Konjufca je ponovio da ─çe sastanci biti intenzivirani i dodao da su stavovi dveju stranaka uskla─Ĺeni.

“Postoje neka neslaganja sa obe strane za postizanje dogovora”, rekao je Konjufca i izrazio nezadovoljstvo zbog odlaganja konstituitivne sednice Skup┼ítine Kosova.

Pojedini prištinski mediji javili su nešto ranije da je sporazum postignut po principu da će pet ministarstava pripasti Samoopredeljenju, a pet DSK, dok će dva biti za manjinske stranke.

Neposredno pre sastanka, Isa Mustafa je rekao da ne zna kada ─çe biti postignut kona─Źni koalicioni sporazum, ali je napomenuo da ula┼że velike napore da do toga dodje.

Poslednji sastanak dvojice lidera je odr┼żan pre dva dana, nakon ─Źega je saop┼íteno da ─çe intenzivirati razgovore u cilju postizanja dogovora za formiranje Vlade.

Prethodno danas, predsednik Kosova Ha┼íim Ta─Źi je odlo┼żio konstitutivnu sednicu Skup┼ítine za 26. decembar, dan pre isteka zakonskog roka za njeno odr┼żavanje.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana

´╗┐