Kurti i Mustafa se dogovorili da sastanci o formiranju vlade budu svakodnevni

Koalicioni sporazum između Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova ni danas nije postignut, a lideri dve stranke, Aljbin Kurti i Isa Mustafa, razgovore nastavljaju sutra u cilju postizanja dogovora za formiranje Vlade, saopšteno je posle njihovog dvoipočasovnog sastanka.

Novinarima su se ispred zgrade Skupštine Kosova obratili Gljauk Konjufca iz Pokreta Samoopredeljenje i Avdulah Hoti iz Demokratskog saveza Kosova uz poruku da se razgovori nastavljaju.

Hoti je rekao da je uspostavljena komunikacija izmedju dve stranke i napomenuo da je današnji sastanak bio konstruktivan.

“Sastanke ćemo nastaviti svakodnevno”, rekao je Hoti.

Istovremeno, Konjufca je ponovio da će sastanci biti intenzivirani i dodao da su stavovi dveju stranaka usklađeni.

“Postoje neka neslaganja sa obe strane za postizanje dogovora”, rekao je Konjufca i izrazio nezadovoljstvo zbog odlaganja konstituitivne sednice Skupštine Kosova.

Pojedini prištinski mediji javili su nešto ranije da je sporazum postignut po principu da će pet ministarstava pripasti Samoopredeljenju, a pet DSK, dok će dva biti za manjinske stranke.

Neposredno pre sastanka, Isa Mustafa je rekao da ne zna kada će biti postignut konačni koalicioni sporazum, ali je napomenuo da ulaže velike napore da do toga dodje.

Poslednji sastanak dvojice lidera je održan pre dva dana, nakon čega je saopšteno da će intenzivirati razgovore u cilju postizanja dogovora za formiranje Vlade.

Prethodno danas, predsednik Kosova Hašim Tači je odložio konstitutivnu sednicu Skupštine za 26. decembar, dan pre isteka zakonskog roka za njeno održavanje.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana