Kurti se ipak predomislio: Sastanak sa Thaçijem danas u 10 sati

Predsednik Hašim Tači počinje danas konsultacije sa liderima političkih stranaka o potezima posle izglasavanja nepoverenja vladi Aljbina Кurtija.

Iz Tačijevog kabineta su saopštili da su pozivi poslati svim parlamentarnim strankama i svi su prihvatili poziv za sastanke.

Posle prvobitnog odbijanja Кurti je potvrdio da će se odazvati Tačijevom pozivu i dodao da njegova odluka dolazi na predlog njegovih savetnika, a da će na sastanak ići kao vršilac dužnosti premijera.

“Ići ću kao premijer da detaljno predstavim svoj stav, ne da bi se konsultovali o vladi, to bi bilo kršenje Ustava, jer nismo u postizbornoj situaciji”, rekao je Кurti.

Prema Tačijevom kabinetu, prvi sastanak će se održati danas u 10 časova sa Кurtijem, U 10,30 Tači će se sastati sa predsednikom DSК Isom Mustafom, a u 11 časova sa Кadrijem Veseljijem.

U četvrtak Tači će se sastati na odvojenim konsultativnim sastancima sa predsednikom ABK Ramušom Haradinajem, predsednikom Srpske liste i predsednikom Inicijative, a zatim i sa predstavnicima parlamentrarne grupe 6+.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana