“Kurti se ne plaši nikoga”

“Aljbin Kurti se ne plaši nikoga, ni ratnih zločinaca ni zločinca mira; ni u Srbiji, niti na Kosovu ili bilo gde drugo”, rečeno je u pisanoj izjavi iz Pokreta Samoopredeljenje dostavljenoj redakciji Kosovo Onlajn, u reakciji, kako navode, “na medijske napise u Srbiji da se Aljbin Kurti plaši predsednika Srbije Aleksandra Vučića za pregovaračkim stolom”.

Erzen Vranići iz Sekretarijata za medije i komunikaciju Pokreta Samoopredeljenje je istakao da se neće voditi tajni razgovori već dijalog o potrebama i pravima ljudi, i ukazao da postoje tri principa na kojima se zasniva politika Kurtija, ”kako bi se izlečila rana koja je otvorena propalim projektom oko razmene teritorija”.

Samoopredeljenje navodi da su ta tri principa da nema sporazuma bez dijaloga, odnosno da nema dogovora putem tajnih razgovora, zatim da nema dijaloga o mapama, odnosno da se dijalog vodi samo o pravima i potrebama ljudi, te da “nema mapa sa predsednicima oko njih, odnosno samo eksperti o demarkaciji priznate granice mogu da gledaju te mape”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je juče rekao da je uveren da Kurti ima problem kako da se suoči sa njim posle pretnji koje je izrekao njegovoj maloletnoj ćerki.

„Brine se kako ću da mu odgovorim, tom velikom junaku, što žensku decu vređa. Zato nije siguran kako bi susret izgledao“, dodao je srpski predsednik.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana