Lutfi Haziri: Nema zastoja za stvaranje koalicije sa Samoopredjeljenjem

Potpredsednik Demokratskog saveza Kosova Ljutfi Haziri rekao je da ne postoji nikakav zastoj u izgradnji politi─Źke saradnje sa pokretom Samoopredeljenje.

Haziri je dodao da su do sada postigli sporazum u nekim sektorima, ali kako je rekao sastanci izme─Ĺu DSK i Samoopredeljenja nisu u zastoju, prenosi Klan Kosova.

“Nema zastoja i oklevanja u pogledu budu─çnosti izgradnje koalicije DSK i Samoopredeljenja. Puno toga je postignuto, kao u ekonomiji, zdravstvu i tercijarnim sektorima politike”.

“Na┼íi sastanci se odvijaju prema kalendaru i nema ka┼ínjenja. Jedino odlaganje je usledilo zbog ponovnog prebrojavanja glasova od strane CIK”, rekao je Haziri.

Haziri je u emisiji Info Magazin rekao da DSK odbija da sara─Ĺuje sa drugim partijama u vezi sa formiranjem vlade.

“DSK ima mogu─çnost stvaranja koalicije sa pokretom “Samoopredeljenje”. Ne prihvata saradnju sa drugim partijamaÔÇŁ.

“Do sada su u Skup┼ítini ove partije koje jesu i nemamo nerealna o─Źekivanja. U slu─Źaju da bi i NISMA i AKR mogli da imaju mandate, mi ─çemo imati nove politi─Źke okolnosti. Pitanja vezana za deljenje odgovornosti ─çe se razmatrati pre poslednjeg koraka. Ali nismo jo┼í stigli do toga”, rekao je on.

“Mi ┼żelimo da razjasnimo pitanja koja mogu da izazovu problem usput. Dobro je eliminisati sve neizvesnosti, uklju─Źuju─çi i ulogu predsednika, po┼íto DSK vidi ovo partnerstvo kao 4 +. Mi radimo na mandatu, ali iza tog mandata vidimo mogu─çnosti”, rekao je Haziri.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana

´╗┐