Messi opet otvorio dušu: Umoran sam od uloge dežurnog krivca u Barceloni

Argentinski nogometaš Lionel Messi kaže da je umoran od toga da bude dežurni krivac za sve loše stvari koje se dese u Barceloni, a tu izjavu dao je odmah nakon povratka iz Južne Amerike gdje je igrao za svoju reprezentaciju.

Messi se posljednjih dana opet našao u centru španske javnosti, a posebno nakon izjava da je on glavni krivac što se Antonie Griezmann nije snašao u ovom klubu te da ima prevelike ovlasti u klubu zbog čega je na snazi svojevrsni “teror” prema ostalim nogometašima.

“Iskreno, umoran sam od toga da u Barceloni budem dežurni krivac za sve”, rekao je Messi odmah nakon povratka u Španiju.

Messija je dodatno razočaralo što su ga nakon 15-satnog leta iz Perua na carini dočekali porezni inspektori, kazavši da je to “potpuno ludilo”.

Messi je, podsjećamo, tokom ovog ljetnog prijelaznog roka bio na korak od odlaska iz Barcelone, a on je zaustavljen na način da Argentinac nije želio tužiti klub te na taj način tražiti da s pravne strane dobije dozvolu da besplatno ode u neki drugi tim.

Na kraju je odlučio ipak ostati u Barceloni, no engleski mediji vjeruju da bi već od naredne sezone mogao postati član Manchester Cityja kojeg trenutno trenira Pep Guardiola, a koji je danas produžio ugovor s njima do 2023. godine.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook