Messi se s Barcom dogovorio sve, ali za jedno nije htio ni čuti

Najbolji svjetski fudbaler Lionel Messi potpisaće u četvrtak novi ugovor s Barcelonom, ali u njemu odštetna klauzula neće biti povećana i to upravo na insistiranje Argentinca…

Aktuelni Messijev ugovor vrijedi do 2016. godine, a ovaj će ga nedjelju produžiti na nove dvije godine. Naravno, novi ugovor nosi i nove uslove. Marca piše da je zbog povećanja poreza u Španiji, Messijeva je plaća povećana na 12 miliona evra godišnje, a argentinski genijalac će moći zaraditi i dodatna četiri miliona evra, zavisno o broju klupskih trofeja, ali i njegovim pojedinačnim dosezima.

Oko svega se Messi, navodi Marca, bez problema uspio dogovoriti s klupskim čelnicima osim oko odštetne klauzule. Vođstvo Barcelone je htjelo povećati odštetu sa sadašnjih 250 miliona evra, ali 25-godišnji Argentinac je to zabranio. Iako je više puta isticao kako želi završiti karijeru na Camp Nouu, očito je i Messi svjestan da nikad ne treba reći nikad, pa je u skladu s time želio zadržati mogućnost izlaska.

Naravno da je i 250 miliona evra ogroman iznos, ali pojavom novih bogataša poput Manchester Cityja ili PSG-a, ništa nije nemoguće. Svjesni su toga i predsjednik Barcelone Sandro Rosell i njegovi saradnici, pa su zato i željeli povećati odštetnu klauzulu, ali Messi nije htio ni čuti za to.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.