Moliqaj kritikovao Kurtija zbog sporazuma o avio-liniji

Lider Socijaldemokratske partije Dardan Molićaj kritikovao je svog bivšeg predsednika, lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija zbog ćutanja o sporazumu o avio-liniji Priština-Beograd i zbog komentara koje je dao povodom 14. godišnjice smrti predsednika Kosova Ibrahima Rugove.

Molićaj je u Fejsbuk objavi kritikovao i odlazeću vladu i druge parlamentarne stranke koje su pohvalile sporazum jer je, kako je rekao, sporazumom Srbija postigla da bilo koji vazdušni saobraćaj ka Prištini i iz nje, a koji treba da pređe preko vazdušnog prostora Srbije, monopolizuje samo jedna kompanija, što bi zauzvrat moglo poslužiti i kao potencijalni posrednik srpske aviokompanije.

Kaže da je sporazum potpisan na osnovu Rezolucije 1244 i da je Kosovo predstavljeno samo kao agencija.

“Neprihvatljivo je hvaliti ovaj sporazum odlazeće vlade i drugih parlamentarnih stranaka. Jednako je neprihvatljivo nereagovanje kandidata za premijera, za koga su glasali građani, koji je obećavao reciprocitet i jednakost u odnosima Kosova sa Srbijom”, rekao je Molićaj.

Lider SDP rekao je da je Kurti komentarisao Rugovinu smrt prvi put u poslednjih 14 godina i da je to učinio “samo radi dobijanja vlasti”.

“Danas, prvi put nakon 14 godina, našao je volju i vreme da iznese svoje komentare o Rugovi, samo zato što mu je potrebna vlast. A danas, prvi put posle 15 godina, nije se protivio veoma štetnom sporazumu sa Srbijom, isključivo iz straha da ne ostane bez vlasti”, poručio je bivši poslanik Samoopredeljenja.

Molićaj je poručio da je “ovo jasno upozorenje da će i pod njegovom vladom Kosovo biti veoma oštećeno u pregovorima sa Srbijom”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.