Moliqaj kritikovao Kurtija zbog sporazuma o avio-liniji

Lider Socijaldemokratske partije Dardan Molićaj kritikovao je svog bivšeg predsednika, lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija zbog ćutanja o sporazumu o avio-liniji Priština-Beograd i zbog komentara koje je dao povodom 14. godišnjice smrti predsednika Kosova Ibrahima Rugove.

Moli─çaj je u Fejsbuk objavi kritikovao i odlazec╠üu vladu i druge parlamentarne stranke koje su pohvalile sporazum jer je, kako je rekao, sporazumom Srbija postigla da bilo koji vazdu┼íni saobrac╠üaj ka Pri┼ítini i iz nje, a koji treba da pre─Ĺe preko vazdu┼ínog prostora Srbije, monopolizuje samo jedna kompanija, ┼íto bi zauzvrat moglo poslu┼żiti i kao potencijalni posrednik srpske aviokompanije.

Ka┼że da je sporazum potpisan na osnovu Rezolucije 1244 i da je Kosovo predstavljeno samo kao agencija.

ÔÇťNeprihvatljivo je hvaliti ovaj sporazum odlazec╠üe vlade i drugih parlamentarnih stranaka. Jednako je neprihvatljivo nereagovanje kandidata za premijera, za koga su glasali gra─Ĺani, koji je obec╠üavao reciprocitet i jednakost u odnosima Kosova sa SrbijomÔÇŁ, rekao je Moli─çaj.

Lider SDP rekao je da je Kurti komentarisao Rugovinu smrt prvi put u poslednjih 14 godina i da je to u─Źinio ÔÇťsamo radi dobijanja vlastiÔÇŁ.

ÔÇťDanas, prvi put nakon 14 godina, na┼íao je volju i vreme da iznese svoje komentare o Rugovi, samo zato ┼íto mu je potrebna vlast. A danas, prvi put posle 15 godina, nije se protivio veoma ┼ítetnom sporazumu sa Srbijom, isklju─Źivo iz straha da ne ostane bez vlastiÔÇŁ, poru─Źio je biv┼íi poslanik Samoopredeljenja.

Moli─çaj je poru─Źio da je ÔÇťovo jasno upozorenje da c╠üe i pod njegovom vladom Kosovo biti veoma o┼ítec╠üeno u pregovorima sa SrbijomÔÇŁ.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana

´╗┐