Mustafa: Imamo dovoljan broj glasova za formiranje vlade

Lider DSK Isa Mustafa izjavio je danas da imaju dovoljan broj glasova za formiranje vlade, odnosno formiranje koalicje DSK – ABK- NISMA – Srpska lista i nekoliko drugih stranaka, navodi Kljan Kosova.

Šef DSK-a rekao je da će se zajedno sa kandidatom te stranke za premijera Avdulahom Hotijem sastati kako bi razgovarali o dosadašnjem radu na finalizaciji koalicije.

On je rekao da će se danas sastati i sa liderom NISMA Fatmirom Ljimajem sa kojim će takođe razgovarati o novoj vladi Kosova.

Ranije danas je šef poslaničke grupe DSK Arben Gaši izjavio da će koalicija koju će DSK okupiti imati 64 glasa i da će ona za dva dana biti formirana.

DSK trenutno ima 28 poslanika, ali tri poslanika iz te stranke, uključujući predsedavajuću skupštine Vjosu Osmanij, izjasnili su se protiv koalicije sa strankama koje su prethodno bile na vlasti.

Alijansa za budućnost Kosova ima 13 poslanika, NISMA četiri, Alijansa za novo Kosovo dva, Srpska lista 10 poslanika. Za razliku od ABK i NISMA, ANK još nije odlučila da li će biti deo koalicije sa DSK.

Druge manjinske zajednice imaju devet poslanika, pošto se Eljbert Krasnići iz egipatske zajednice, nakon izbora pridružio parlamentarnoj grupi Samoopredjeljenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.