Mustafa: Poljoprivrednicima dozvoljeno da se kreću od 6 do 20 časova

Za poljoprivrednike na Kosovu primenjivaće se ublažene mere ograničenog kretanja, saopšteno je danas iz kosovskog Ministarstva poljoprivrede.

Vršilac dužnosti ministra poljoprivrede Besian Mustafa saopštio je da će raspored kretanja poljoprivrednika, koji imaju identifikacioni broj gazdinstva (IBG), samo za rad na sopstvenim imanjima, biti od 6 do 20 časova, prenosi Koha.

“Poljoprivrednici sa IBG-om moći će da rade na svojim imanjima i prelaze iz opštine u opštinu, ali samo radi obavljanja neophodnih poljoprivrednih radova i osim u žarištima infekcije. Da bi se kretali, poljoprivrednici moraju uvek da imaju sa sobom potvrdu o registraciji gazdinstva, aneks 1 potvrde – podatke registrovanog gazdinstva i ličnu kartu”, poručio je Mustafa.

Istakao je da zaposleni na gazdinstvima takođe moraju da dobiju potvrdu o slobodnom kretanju, koju ispunjava vlasnik gazdinstva naveden u potvrdi o registraciji gazdinstva.

“Potvrda o slobodnom kretanju može se preuzeti na veb stranici Ministarstva poljoprivrede vvv.mbpzhr-ks.net. Zaposleni će moći slobodno da rade i kreću se od opštine do opštine isključivo da bi obavljali neophodne poljoprivredne radove na gazdinstvu na kojem su zaposleni, osim u žarištima infekcije”, naveo je Mustafa.

Najavio je i da su uključili NACE šifre radnih dozvola za sve privredne subjekte u lancu uzgajanja, berbe i prerade hrane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.