Zeka: Narednih dana doći će do dramatičnih dešavanja, imaćemo novu vladu

Bivši poslanik Miljaim Zeka ocenio je večeras da će narednih dana doći do dramatičnog razvoja na političkoj sceni Kosova i da će biti formirana nova kosovska vlada.

Zeka je gostujući u emisiji “Info Magazin” na televiziji Kljan Kosova, rekao da je danas kosovski predsednik Hašim Tači poslao još jedno pismo odlazećem premijeru Aljbinu Kurtiju.

“Danas je predsednik Tači poslao treće pismo premijeru Kurtiju, a sutra će imati sastanke sa ambasadorima država Kvinte”, poručio je Zeka.

Prema njegovim rečima, u narednim danima odvijaće se dramatična politička dešavanja, što znači, kako je naveo, da će Kosovo dobiti novu vladu.

“Oni koji savetuju Kurtija morali su da mu ukažu da postoje dva načina – pronaći način za saradnju sa DPK i drugim strankama, što je veoma teško, jer Kurti više neće biti premijer u bilo kojoj kombinaciji”, ocenio je Zeka.

Na osnovu Ustava Kosova, prema njegovom tumačenju, Kurti više nema pravo da se kandiduje za mesto premijera, već Samoopredeljenje ima pravo da predloži drugog kandidata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.