Najpotresnija ispovjest zlostavljanog muškarca

zlostavljeni

Uspješnom biznismenu Ianu McNichollu (49) potrebna je plastična operacija zbog rana koje mu je tokom posljednje dvije godine nanijela njegova djevojka Michelle Williamson.

Iako visoka samo 155 centimetara Williamsonova je uspjela svom izabraniku prskati izbjeljivač u oči te mu u nos gurati zapaljene cigarete. Zamalo je ostao i bez ruke nakon što ga je pržila peglom.

Tokom dvije godine veze s Michelle, imao je frakturu lobanje, slomljene jagodice, nos, tri slomljena rebra.

Zbog svega navedenog Williamson sada služi zatvorsku kaznu od sedam godina zbog nanošenja teških povreda.

U obrazloženju presude za fizičko i psihičko zlostavljanje navedeno je da je Michelle Williamson sumnjala u prevaru zbog čega je jednom prilikom na njega je izlila dva čajnika puna kipuće vode. Nakon što je nesretnik počeo skakutati napadnut je i usisivačem.

McNicholl, koji će uskoro na plastičnu operaciju, ispričao je:

– Sve je počelo oko Božića 2006. godine. Optužila me da je varam s njenom prijateljicom. Udarila me u lice i napravila mi modricu na oku.

Nakon tog prvog incidenta, molila ga je za oprost, govoreći kako se zanijela u ljutnji, no samo desetak dana poslije, napala ga je usisivačem.

– Spominjala je moje bivše djevojke, a onda, odjednom, ugasila usisivač i udarila me s cijevi preko lica. Mogao sam osjetiti kako mi obraz puca, prisjeća se McNicholl.

Od tada su napadi, tada 34-godišnje Michelle, postajali sve gori.

Najgore je bilo kada mu je sasula pun čajnik vrele vode u krilo.

– Dok sam vrištao u agoniji, ona je ga je ponovo napunila i zalila me opet. I tu nije bio kraj poniženjima. Moje povrede pokazivala je prijateljima, priča zlostavljani McNicholl.

Mada je samo nasilje bilo dovoljno strašno, McNicholl nije ni slutio da ga čekaju još gori problemi. Narednog dana probudio se u prihvatilištu za beskućnike, u krvavoj odjeći koju je nosio dan ranije.

– Michelle je preuzela kontrolu nad mojim finansijama i napravila ogroman dug. Nisam imao novca niti znao kud da idem. Prestravljen sam hodao ulicama. Plašio sam se da će me njena braća ubiti. Kasnije sam saznao da oni ni ne postoje.

Danas je posvećen pomaganju beskućnicima.

– Shvatam zašto je nekim muškarcima neugodno pričati o tome. Muškarci ne vole pričati o svojim osjećajima. Najveći je problem što niko muškarce ne vidi kao žrtve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.